7. Cad. 69. Sok. 34/6 Bahçelievler/Çankaya/Ankara 0312 213 21 43 info@kutaygorucu.com

Diş Beyazlatma ile İlgili Bilmeniz Gerekenler

Çok sayıda diş beyazlatma yönteminin olması, diş beyazlatmanın her geçen gün daha da kolaylıkla yapılabilmesini sağlamaktadır. Beyaz bir gülümseme mi hayal ediyorsunuz? Diş beyazlatmadan önce, muayene ve diş temizliği için diş hekiminizden randevu alın. Optimum beyazlama için, önce diş yüzeyindeki lekeler uzaklaştırılmalıdır. Ancak sonraki aşamada, diş hekiminiz beyazlatmanın sizin için uygun olup olmadığını söyleyebilir.

Diş Beyazlatma Sizin için Uygun Mu?

Diş beyazlatma solüsyonları herkes için uygun değildir. Diş beyazlatma ürünlerinin kullanılmaması gereken durumlar:

Restorasyonlu, dolgusu olan veya laminat yapılmış dişler hidrojen veya karbamit peroksitle beyazlatılamaz.

Bu materyaller orijinal renklerinden daha beyaz olamazlar. Restorasyonların rengi, diş rengine göre          belirlenir. Diş beyazlatıldığında, restorasyon belirginleşir ve yapay görünür. Eski ve renklenmiş restorasyonların yenilenmesi, görünümün de yenilenmesine sağlar.

Lekenin kaynağının dişin içinden geldiği, gelişimsel sorunlarla ilgili renklenmeler ve kanal tedavisi gibi            durumlarda, standart diş beyazlatma uygulamaları yetersizdir. İnternal diş beyazlatma veya daimi     restorasyonların yapılması seçenekleri göz önünde bulundurulmalıdır.

Doğal rengi koyu, kahverengi veya gri notalarında olan dişlerde, istenen sonuç elde edilmeyebilmektedir.

En  iyi sonuç sıklıkla sarı görünümlü dişlerde karşımıza çıkmaktadır.

Hamileler veya emziren anneler, diş beyazlatma uygulamalarını ertelemelidir. Beyazlatma ürünlerinin         hamilelik veya emzirme üzerine olan etkisiyle ilgili yeterince çalışma bulunmamaktadır.

Diş hassasiyeti olan bireyler, mevcut durumu şiddetlendirebilmesi nedeniyle, diş beyazlatma   uygulamalarından uzak durmalıdır.

Dişler Nasıl Beyazlar?

Dişin ilk tabakası olan mine, aslında ışık geçirgenliği olan şeffafa yakın bir yapıdadır. Minenin altındaki dentin tabakası, genellikle sarıdır, ancak bazen gri, kahverengi veya siyah da olabilmektedir. Dişin rengini, minenin dışarı yansıttığı renk belirler ve dentini beyazlatmak amacıyla, mineye bir peroksit solüsyonu uygulanır.

Bu işlem minedeki gözenekleri açarak, solüsyonun dentin tabakasına ulaşmasını sağlar. Dentin renginin açılması, daha beyaz görünen dişler olarak karşımıza çıkar.

Şu an piyasada farklı bir çok diş beyazlatma sistemi mevcut ve hepsinin vaadi aynı — fark edilebilir sonuçlar, gözle görünür beyazlama. Sıklıkla tercih edilen diş beyazlatma yöntemleri, profesyonel klinik beyazlatma, profesyonel ev beyazlatma ve basit ev beyazlatma şeklinde karşımıza çıkmaktadır. Beyazlatma beklentilerinin gerçekçi olması önemlidir ve daha beyaz bir gülümsemenin tek bir yöntemle elde edilemeyebileceği unutulmamalıdır. Dişleriniz doğal olarak gıdalardan, içeceklerden ve tütün kullanımından renkleneceği için, beyazlama etkisi kalıcı olmayabilir. Her gün mutlaka dişlerinizi fırçalayın ve diş ipi kullanın. Muayene, diş ve diş taşı temizliği için, diş hekiminizi düzenli aralıklarla ziyaret edin. Beyazlatma sonuçları kişiden kişiye değişiklik gösterir, bu nedenle ihtiyaçlarınıza ve bütçenize en uygun olan alternatifi seçin.

Kaynak: British Dental Health Foundation. Tooth Whitening FAQ. Accessed May 25, 2009.

Whatsapp
Hemen Ara
Tedaviler
Yol Tarihi